Recept: Ei muffins

Recept: ei muffins
Zonder suiker en eiwitrijk

Bereidingstijd: Ongeveer 15 minuten + 30 minuten baktijd
Ingredinten 6 ei muffins:
1. 5 eieren
2. Scheutje (plantaardige) melk, bijvoorbeeld amandelmelk
3. 1 tomaat in stukjes gesneden
4. Handvol verse spinazie (snijd in kleinere stukken)
5. Quinoa gekookt (1 el per muffin)
6. Kaas (soort naar keuze feta, geitenkaas, blauwe kaas, Goudse kaas, etc.)
7. Verse bieslook
Let op: variatie met groentes, kaas en andere vullingen is een must en heel gemakkelijk!

Bereiding ei muffins:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de muffinvormpjes in met kokosvet (of andere olie).
2. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let op: je hoeft niet de gehele kooktijd aan te houden. In de oven gaart het ook nog door.
3. Klop de eieren met de melk luchtig. Voeg de bieslook en/of andere kruiden naar keuze toe.
4. Vul de vormpjes met de quinoa en groenten naar keuze.
5. Schenk het eimengsel in de muffinvorm en vul tot het randje. Strooi er vers gemalen peper over.
6. Leg de kaas bovenop
7. Zet de muffins gedurende 30 minuten in de oven. Als ze klaar zijn, zijn de muffins mooi bol. Om ze niet direct in te laten storten, laat je de muffins even afkoelen in de oven met de deur op een kier.

Recept: banaan-kokos cake (gezonde snack)

Bereidingstijd: 10 minuten + 40-50 minuten baktijd

Ingredinten voor 1 cake:
– 200 gram amandelmeel
– 4 bananen
– 60 gram geraspte kokos
– 100 gram ongezouten gemengde noten
– 1 theelepel kaneel
– 3 eieren
– 60 gram kokosolie
– 1 theelepel bakpoeder
– Snufje zout
– Kokosolie voor het invetten van uw bakblik

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Meng de amandelmeel, kaneel, bakpoeder, geraspte kokos en het zout in een kom
3. Hak de noten grof met een keukenmes en roer dit er ook doorheen
4. Smelt de kokosolie 40 seconden in de magnetron en kluts in een aparte schaal met de eieren tot een glad mengsel, schenk dit vervolgens bij de mix en meng goed
5. Schil de bananen, snijd in plakjes en schep voorzichtig door de mix, daarna even voorzichtig kneden tot een deeg
6. Vet een bakblik in (ik gebruik een cakeblik, maar u kunt ook een ovenschaal gebruiken of een vierkant blik, de cake rijst namelijk niet echt) en schep het deeg erin, verdeel goed
7. Zet de cake in de oven voor 40 – 50 minuten en controleer tussendoor even
8. Wilt u weten of de cake gaar is? Stop er een satprikker in, als er stukjes aan de satprikker blijven kleven is de cake niet gaar, komt de prikker er redelijk droog uit, dan is de cake gaar (de bananenstukjes blijven een beetje nat)
9. Laat de cake even afkoelen, maak de cake los met een spatel, draai het blik om en vang voorzichtig op, op een snijplank of bord
10. Snijd de cake in leuke blokjes, smullen maar!!!!!!!!!!