Gezonde kruidnoten

Benodigdheden voor een schaaltje vol kruidnootjes:
150 gram boekweitmeel (of 125 gram boekweitmeel en 25 gram amandelmeel)
1 tl wijnsteenbakpoeder
1 grote el speculaaskruiden
snufje Himalayazout of keltisch zout
1 tl gember
65 gram roomboter of kokosvet
80 gram koudgeslingerde honing

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 165 graden en bedek een bakplaat met bakpapier
Meng alle droge ingredinten in een kom door elkaar
Smelt de boter in een pannetje op het vuur en voeg dat ook toe samen met de honing
Kneed het mengsel tot een deegbal en laat het een half uurtje opstijven in de koelkast
Rol er vervolgens balletjes van, die leg je op de bakplaat met steeds 1 cm ertussen
Zet de bakplaat 10 tot 15 minuten in de oven en laat vervolgens afkoelen
Smullen maar!!

Recept: banaan-kokos cake (gezonde snack)

Bereidingstijd: 10 minuten + 40-50 minuten baktijd

Ingredinten voor 1 cake:
– 200 gram amandelmeel
– 4 bananen
– 60 gram geraspte kokos
– 100 gram ongezouten gemengde noten
– 1 theelepel kaneel
– 3 eieren
– 60 gram kokosolie
– 1 theelepel bakpoeder
– Snufje zout
– Kokosolie voor het invetten van uw bakblik

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Meng de amandelmeel, kaneel, bakpoeder, geraspte kokos en het zout in een kom
3. Hak de noten grof met een keukenmes en roer dit er ook doorheen
4. Smelt de kokosolie 40 seconden in de magnetron en kluts in een aparte schaal met de eieren tot een glad mengsel, schenk dit vervolgens bij de mix en meng goed
5. Schil de bananen, snijd in plakjes en schep voorzichtig door de mix, daarna even voorzichtig kneden tot een deeg
6. Vet een bakblik in (ik gebruik een cakeblik, maar u kunt ook een ovenschaal gebruiken of een vierkant blik, de cake rijst namelijk niet echt) en schep het deeg erin, verdeel goed
7. Zet de cake in de oven voor 40 – 50 minuten en controleer tussendoor even
8. Wilt u weten of de cake gaar is? Stop er een satprikker in, als er stukjes aan de satprikker blijven kleven is de cake niet gaar, komt de prikker er redelijk droog uit, dan is de cake gaar (de bananenstukjes blijven een beetje nat)
9. Laat de cake even afkoelen, maak de cake los met een spatel, draai het blik om en vang voorzichtig op, op een snijplank of bord
10. Snijd de cake in leuke blokjes, smullen maar!!!!!!!!!!

Recept gezonde chocolade-energierepen

Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten in de koelkast

Ingredinten voor 3-4 repen:
– 100 gram (Medjool) dadels, ontpit
– 20 gram hazelnoten
– 20 gram amandelen
– 3 eetlepels biologische cacao poeder (ongeveer 25 gram)

Bereiding:
Ontpit de dadels en hak iedere dadel in 4 stukjes (om je keukenmachine iets lichter werk te geven)
Doe eerst de noten in de keukenmachine en maal fijn. Voeg vervolgens de dadels en de cacaopoeder toe en laat dit even malen tot je een fijn mengsel hebt.
Giet het geheel in een (vierkant) bakblik of laag bakje, bekleed met bakpapier. Druk goed aan en zorg dat de randen recht zijn; zo worden de meeste energie repen mooi rechthoekig.
Laat 30 minuten in de koelkast harden en snijd daarna in stukken of repen. Bewaar in aluminiumfolie, de repen blijven zeker 4 dagen goed. Geniet ervan!