Paprika’s gevuld met kip

Paprikas gevuld met kip

Bereidingstijd: 0-10 minuten
Gang: Voorgerecht of lunchgerecht

Ingredinten:
1 groene, rode of gele paprika (circa 150 g)
60 g magere gekookte kip
120 g magere kwark
1 appel
1 el magere melk
paprikapoeder
peper en zout

Bereidingswijze:
Snijd de paprika in twee helften en verwijder de zaadjes en de pitjes. Kook de twee helften in circa 15 minuten bijna gaar. Snijd het gare kippenvlees en de geschilde appel in kleine stukjes. Maak een sausje van de kwark, de melk en de paprikapoeder en breng dit op smaak met peper en zout. Meng de kip, de appel en het sausje doorelkaar en vul hiermee de paprikahelften.

Recept: gezonde pannenkoeken

Bereidingstijd ongeveer 15 minuten

Benodigdheden 1 persoon:
– 100 ml water
– 50 ml sojamelk
– 1x eigeel, 2x eiwit
– 2 eetlepels Bios Life Lean Complete vanille of chocolade
– 25 30 gram amandelmeel of sojameel
– 1 snufje zout
– Naar wens kruiden, zoals kaneel of vanille
– Eventueel kokosvet voor de pan
– 20 gram magere kwark
– Naar wens blauwe of rode bessen/vruchten
– Een kleine scheut agavensiroop of ahornsiroop

Bereiding:
Het water, de sojamelk, de eieren, de soja/amandelmeel en de Bios Life Lean Complete bij elkaar voegen in een grote kom en tot een glad gebonden mengsel roeren/kloppen. Tot slot het zout, de kaneel en/of vanille toevoegen en nog een keer goed doorroeren. Nu kunnen de pannenkoeken in een, met kokosvet, ingevette pan op laag vuur gebakken worden. Laat het mengsel met een grote soeplepel of opscheplepel in de pan lopen, tot er een dun laagje (naar wens) ontstaat. Als de pannenkoek klaar is kunt u deze insmeren met magere kwark en blauwe of rode bessen/vruchten toevoegen. Indien u ook de agaven- of ahornsiroop wenst, dan niet teveel.