Recept: Ei muffins
Recept: ei muffins
Zonder suiker en eiwitrijk
Bereidingstijd: Ongeveer 15 minuten + 30 minuten baktijd
Ingredinten 6 ei muffins:
1. 5 eieren
2. Scheutje (plantaardige) melk, bijvoorbeeld amandelmelk
3. 1 tomaat in stukjes gesneden
4. Handvol verse spinazie (snijd in kleinere stukken)
5. Quinoa gekookt (1 el per muffin)
6. Kaas (soort naar keuze feta, geitenkaas, blauwe kaas, Goudse kaas, etc.)
7. Verse bieslook
Let op: variatie met groentes, kaas en andere vullingen is een must en heel gemakkelijk!
Bereiding ei muffins:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de muffinvormpjes in met kokosvet (of andere olie).
2. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let op: je hoeft niet de gehele kooktijd aan te houden. In de oven gaart het ook nog door.
3. Klop de eieren met de melk luchtig. Voeg de bieslook en/of andere kruiden naar keuze toe.
4. Vul de vormpjes met de quinoa en groenten naar keuze.
5. Schenk het eimengsel in de muffinvorm en vul tot het randje. Strooi er vers gemalen peper over.
6. Leg de kaas bovenop
7. Zet de muffins gedurende 30 minuten in de oven. Als ze klaar zijn, zijn de muffins mooi bol. Om ze niet direct in te laten storten, laat je de muffins even afkoelen in de oven met de deur op een kier.