Culinaire en gezonde inspiratie voor de paasdagen
Over een paar dagen is het Pasen! Pasen is culinair gezien een van de mooiste momenten van het jaar. De komst van het voorjaar. Talloze ingredinten maken je avonturen in de keuken weer extra feestelijk. Rabarber, raapsteeltjes, asperges, aardbeien. Zomaar een paar voorbeelden van prachtige ingredinten voor je paasontbijt, paasbrunch, paaslunch of paasdiner. In deze blog geef ik je tot de Paasdagen culinaire en gezonde inspiratie voor twee heerlijke paasdagen.
RECEPT: Eggwraps met citroen quinoa(Brunch, lunch, diner)
De ingredinten:
- 3 eieren
- 75 gr quinoa
- halve citroen
- halve rode paprika
- 1 el mais
- 1 takje verse koriander (of gedroogd: tl koriander)
- halve avocado
- peper
- zout
Bereidingswijze:
- Klop de drie eieren los en kruid bij met peper en zout. Bak de eieren tot een omelet.
- Doe 75 gram quinoa met 240 ml water in een steelpannetje en laat droogkoken. Roer goed door tijdens het koken.
- Pers ondertussen het sap uit de halve citroen en prak de avocado. Snijd de paprika in kleine stukjes. Hak, als je verse koriander hebt, de koriander ook in kleine stukjes.
- Meng de quinoa met het citroensap, de paprika en de koriander. Kruid dit nog even bij met peper en zout.
- Haal de omelet uit de pan en leg op een bord. Verspreid de geprakte avocado over de omelet. Leg hier vervolgens ook het quinoamengsel op.
- Vouw de eggwrap dicht en leg de quinoa die je over hebt naast de wrap.
Eet smakelijk!