RECEPT: Ei muffins met spinazie en tomaat(Ontbijt, brunch, lunch)
Ingredinten voor 12 ei muffins:
- 7 eieren
- Scheutje ongezoete amandelmelk
- 2 handjes verse spinazie
- 12 kleine tomaatjes
- Naar smaak: peper en zout
- 1 flinke theelepelbouillonpoeder (tuinkruidensmaak)
- Kokosvet
- Muffinvorm om de muffins in te bakken
Variatietips:
- Je kunt allerlei soorten groenten in de ei muffins doen. Zorg er wel voor dat als je bijvoorbeeld broccoli erdoor wilt doen, dat je deze eerst even kookt.
- Een beetje geitenkaas onderop/door de groenten of door het eimengsel geeft een extra lekkere smaak!
- Als extraatje kun je ham reepjes of kip reepjes toevoegen!
- Voor een neutralere smaak kun je in plaats van bouillonpoeder met tuinkruiden ook kiezen voor zout.
- Voor wat extra smaak of een andere smaak kun je gedroogde Italiaanse kruiden, knoflookpoeder of andere verse kruiden toevoegen aan je muffin.
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de muffinvormpjes in.
- Snijd de tomaatjes in 4 stukjes en verdeel deze over de muffinvormpjes.
- Snijd vervolgens de spinazie in reepjes en verdeel ook over de muffinvormpjes.
- Breek de eieren in een maatbeker en voeg een flinke scheut amandelmelk toe.
- Voeg ook de bouillonpoeder en peper naar smaak toe en mix het geheel met een garde goed door elkaar tot een luchtig geheel. Dit kan eventueel ook met een (staaf)mixer.
- Schenk nu in ieder muffinvormpje wat van het eimengsel. Let op: giet ieder muffinvormpje ongeveer voor vol, dus niet helemaal tot de rand!
- Vervolgens kan de muffinvorm voor ongeveer 20 minuten de oven in en klaar is je gezonde paas gerecht voor de Paasbrunch.