Paasrecept 3: Paasbrunch smoothie

Paasbrunch smoothie(Ontbijt, brunch, lunch) De ingredienten: 200 ml ongezoete amandelmelk of sojamelk 2x een handvol spinazieblaadjes (bevroren spinazie kan ook) banana 50 gram bosbessen 1el chiazaadjes   Bereidingswijze: Blend de amandelmelk, spinazie, banana, bosbessen en chiazaadjes tot een gladde smoothie. Giet in een glas en serveer met gekleurde rietjes en een schaaltjes verse bosbessen. Geniet…

Lees verder!

Paasrecept 2: Ei muffins met spinazie en tomaat

RECEPT: Ei muffins met spinazie en tomaat(Ontbijt, brunch, lunch) Ingredinten voor 12 ei muffins: 7 eieren Scheutje ongezoete amandelmelk 2 handjes verse spinazie 12 kleine tomaatjes Naar smaak: peper en zout 1 flinke theelepelbouillonpoeder (tuinkruidensmaak) Kokosvet Muffinvorm om de muffins in te bakken   Variatietips: Je kunt allerlei soorten groenten in de ei muffins doen.…

Lees verder!

Paasrecept 1: Eggwraps met citroen quinoa

Culinaire en gezonde inspiratie voor de paasdagen Over een paar dagen is het Pasen! Pasen is culinair gezien een van de mooiste momenten van het jaar. De komst van het voorjaar. Talloze ingredinten maken je avonturen in de keuken weer extra feestelijk. Rabarber, raapsteeltjes, asperges, aardbeien. Zomaar een paar voorbeelden van prachtige ingredinten voor je…

Lees verder!

Zie ginds komt de stoomboot!

De Sint is in het land, tijd voor (gezonde) kruidnoten! Sinterklaas is weer in het land, daarom leek het mij tijd voor wat gepaste inspiratie. De winkels liggen op het moment vol met chocoladeletters, marsepein, kruid- en pepernoten. Deze producten bevatten helaas vaak (onnodig) veel geraffineerde suikers, ongezonde vetten en smaak- en kleurstoffen. Tijd voor…

Lees verder!

Een ‘gezonde’ chocoladetaart, kan dat? Ja, dat kan!

Afgelopen zondag was aanwezig op de Wedding Fair in De Grote Kerk in Den Haag. Ik heb deze dag de bezoekers verblijd met een gezonde chocoladetaart. Ik heb de bezoekers laten zien dat het mogelijk is om op je bruiloft een gezonde, (geraffineerde) suikervrije, glutenvrije en lactosevrije taart te serveren, die toch lekker (zoet) smaakt.…

Lees verder!